Proiect România Interculturală, finanţat prin Programul General „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” / Programul anual 2010, nr. proiect IF/10.01-04.01.

postat 3 oct. 2011, 01:58 de Georgiana-Cristina Rentea ‎(Anton)‎

Institutul Intercultural Timişoara, în parteneriat cu Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Integrare Socială (ADIS), Centrul pentru Resurse Civice Constanţa şi Liga Apărării Drepturilor Omului filiala Cluj, desfăşoară în perioada Iulie 2011 – Iunie 2012 proiectul România Interculturală, finanţat prin Programul General „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” / Programul anual 2010, nr. proiect IF/10.01-04.01.

Obiectivul general al proiectului este crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi pentru întărirea coeziunii sociale prin crearea unor mecanisme de consultare a comunităţilor de străini.

Proiectul se desfăşoară în localităţile: Timişoara, Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti, având ca grup ţintă persoanele din afara Uniunii Europene, cu drept de şedere în România.

Obiectivul general va fi atins prin următoarele obiective specifice ale proiectului:

1. Creşterea gradului de cunoaştere a drepturilor şi obligaţiilor RTT în România

2. Reducerea numărului de acte de discriminare în rândul populaţiei, a autorităţilor şi a comunităţilor RTT

3. Îmbunătăţirea comunicării şi a schimburilor interculturale între comunităţile RTT cu şedere legală în România prin crearea unui mecanism complex al dialogului intercultural:

Ø     Realizarea a trei seminarii locale de consultare cu comunităţile de RTT, autorităţi publice cu competenţe în gestionarea fenomenului migraţiei şi reprezentanţi ai societăţii civile la nivel local în 5 localităţi din ţară;

Ø      Realizarea a unei conferinţe naţionale de consultare cu comunităţile de RTT, autorităţi publice cu competenţe în gestionarea fenomenului migraţiei şi reprezentanţi ai societăţii civile la nivel naţional;

Ø      Dezvoltarea site-ului Internet adresat comunităţilor de RTT www.migrant.ro

Ø      Realizarea unei publicaţii cu informaţii relevante pentru şi despre comunităţile de RTT şi distribuirea acesteia în diferite regiuni din ţară.

4. Realizarea unui studiu-raport privind oportunităţile de integrare în România

Mai multe detalii despre proiect la: www.migrant.ro

"Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene"