Comunicat de lansare a proiectului "Activ în comunitatea mea!"

postat 18 mar. 2014, 07:49 de Georgiana-Cristina Rentea ‎(Anton)‎

București, martie 2014

Comunicat de lansare a proiectului

"Activ în comunitatea mea!"

Asociația pentru Apărarea Drepturilor și Integrare Socială (ADIS) anunță lansarea proiectului “Activ în comunitatea mea”, proiect cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.2. Inițiative ale Tinerilor.

Durata proiectului este de 4 luni (martie – iulie 2014) și va fi implementat în satul Plopeni, comuna Dumbrăvești, județul Prahova.

Proiectul “Activ în comunitatea mea!” are ca obiectiv îmbunătățirea situației tinerilor din mediul rural, stimularea voluntariatului și implicarea activă în explorarea problemelor comunității, prin desfășurarea de ateliere interactive bazate pe metode ale educației non-formale.

Printre activitățile care vor fi realizate în acest proiect, destinate tinerilor din comunitate, menționăm: selectarea unor voluntari, dezvoltarea unor inițiative de educație non-formală (de exemplu, Photo-voice și Biblioteca vie), realizarea unui blog, organizarea unor expoziții de fotografie, precum și organizarea unui atelier de scriere de proiecte. Voluntarii care vor participa la acest proiect își propun ca prin activitățile de socializare și educație non-formală să faciliteze comunicarea, să încurajeze toleranța și atitudinile non-discriminatorii.

Echipa Asociației ADIS

www.asociatia-adis.ro

office@asociatia-adis.ro

0766 448 746

Prezenta comunicare nu angajează decât pe autorul acesteia, Comisia Europeană și ANPCDEFP nefiind responsabile de posibila utilizare a informațiilor conținute în acest material.

Ċ
Georgiana-Cristina Rentea (Anton),