Anunt lansare proiect „Asistenţă şi sprijin pentru integrarea persoanelor cu o formă de protecţie în România” (nr. ref.: ERF 09.02/03.01)

postat 24 ian. 2011, 23:14 de Georgiana-Cristina Rentea ‎(Anton)‎   [ actualizat la 27 ian. 2011, 00:49 ]

Programul general: “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”

Fondul European pentru Refugiaţi, Programul Anual 2009

Proiect: „Asistenţă şi sprijin pentru integrarea persoanelor cu o formă de protecţie în România”

Contract nr. ref.: ERF 09.02/03.01

Beneficiar: Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Integrare Socială – ADIS

Ianuarie 2011

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Integrare Socială (ADIS)

în parteneriat cu Asociaţia Umania – Forumul pentru Fuziune Socială

anunţă lansarea proiectului

Proiectul „Asistenţă şi sprijin pentru integrarea persoanelor cu o formă de protecţie în România” (nr. ref. ERF/09.02/03.01) este finanţat prin Programul general “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” al Uniunii Europene, Fondul European pentru Refugiaţi - Programul anual 2009.

Scopul proiectului îl reprezintă creşterea gradului de integrare în societatea românească a persoanelor care beneficiază de o formă de protecţie prin accesul la servicii integrate de asistenţă şi pregătire specifică.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de persoanele cu o formă de protecţie în România (refugiaţi şi persoane cu protecţie subsidiară).

Activităţile principale se vor concretiza în oferirea de servicii de consiliere, asistenţă socială şi juridică şi pregătire specifică în vederea integrǎrii persoanelor cu o formă de protecţie în societatea românească, în conformitate cu legislaţia existentă.

În desfăşurarea activităţilor de consiliere şi asistenţă socială si juridică oferite beneficiarilor se vor avea în vedere principalele domenii ale integrǎrii: facilitarea accesului la educaţie, asigurarea accesului pe piaţa muncii, facilitarea integrării culturale prin organizarea de cursuri şi sesiuni de orientare culturală, asigurarea accesului la o locuinţă şi sprijinirea în vederea obţinerii dreptului de şedere permanentă şi a cetăţeniei române.

Proiectul se desfăşoară în perioada 1 ianuarie 2011 – 30 iunie 2011, în următoarele locaţii: sediul ADIS din Bucureşti, Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Bucureşti, Rădăuţi şi Şomcuta Mare - unde vor fi create Centre de informare si consiliere destinate persoanelor cu o formă de protecţie în România.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi pe:

Georgiana-Cristina Rentea, Manager de proiect

georgiana@asociatia-adis.ro

office@asociatia-adis.ro

Telefon:

Fax:

Website:

ASOCIAŢIA ADIS are ca scop promovarea, apărarea și susținerea valorilor democrației, drepturilor și libertăților omului, îmbunătățirea calității vieții persoanelor din punct de vedere social, economic și cultural. ADIS susține integrarea diferitelor categorii de migranți, a tinerilor, dar și a altor persoane aparținând unor grupuri sociale marginalizate, defavorizate sau vulnerabile.

UMANIA este o organizaţie non-profit a cărei misiune este să contribuie la consolidarea unei societăţi incluzive, responsabile şi interactive, prin apărarea şi promovarea drepturilor omului, a grupurilor vulnerabile din societate, a migranţilor, a minorităţilor sociale.

Ċ
Georgiana-Cristina Rentea (Anton),